REKLAM ALANI




   
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
0 546 432 3209
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
BİLİM ODASI
(DENEY SAYFASI)
İletişim

Eğitim İnternet Kafe

+(90) 324 751 75 10
 


Mehmet SANİ

+(90) 536 689 29 47


 

Mail Adresimiz
 

mehmetsani54@hotmail.com

 

 

 


 

Gülnar’da Beklenen Aday, Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan Hüseyin OLUĞ Ak Parti İlçe Başkanlığına Aday Adaylığı için Müracaatını Yaptı

Gülnar Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylarından, Mersin Eski İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ,Sitemize yaptığı Açıklamada;2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Gülnar Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu,bu nedenle 30.10.2013 tarihinde görevinden istifa ettiğini belirten oluğ,Aday Adaylığı için  Ak Parti Gülnar İlçe Başkanlığına 31.10.2013 Perşembe günü resmi müracaatını yaparak dosyasını teslim etti.

Oluğ Açıklamasında,yaklaşık dört aydan beri Gülnar’ın tüm köylerini ve Gülnar esnafını ziyaret ettiğini ve ilçemizin tüm sorunlarını yerinde tespit ederek, ekonomisinin %90- %95'inin Tarım ve Hayvancılık olduğu belirten oloğ, Gülnar ilçemize gerek mesleki, gerekse idari tecrübelerinin de  dikkate alınacağını söyleyerek, yaşanılabilir bir Gülnar için 2014 yerel seçimlerinde,  bu hizmet yarışında bende varım diyor.

1969 yılında Gülnar İlçemizin Gezende köyünde doğan Hasan Hüseyin OLUĞ, babasının memuriyetinden dolayı ilk, orta ve lise tahsilini ülkemizin değişik yerlerinde tamamlamıştır. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olarak Ziraat Mühendisi ünvanını almıştır. 1993 yılında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinin açmış olduğu Yüksek Lisans ve Araştırma Görevlisi sınavını kazanarak, Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamış, 1996 yılında Yüksek Lisans (master) eğitimini başarıyla tamamlayarak Ziraat Yüksek Mühendisi ünvanını almıştır. 

1997-2003 yılları arasında Antalya Akdeniz Tarımsal  Enstitüsü Müdürlüğünde Şube Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 2003 yılında Antalya'nın Elmalı İlçesine Tarım İlçe Müdürü olarak atanmıştır. Görev yaptığı süre içerisinde itina gösterilmesi gereken gruplara yapmış oldukları istihdama yönelik Tarımsal projelerle, İlçenin kaderi değişmiş ve 17 Dünya Bankası SRAP Projesiyle Türkiye Birinciliğini kazanmıştır. İlçe Tarımının yanında, hayvancılığa da gereken destekler sağlanmış, Devlet desteklerinden Elmalı çiftçileri en iyi şekilde faydalandırılmıştır. Ayrıca Elmalı Adliyesinde Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme kurulu başkanı olarakta görev yapmış ve bu görevinden dolayı Adalet Bakanlığı'ndan Teşekkürle ödüllendirilmiştir. İlçe müdürü olarak yapmış olduğu başarılı çalışma ve projeleri ile yeni yapılanma sürecinde Antalya İl İdaresine Tarımsal Hizmetler Müdürü olarak bir üst göreve atanmıştır. Gerek tarıma aktarılan bütçenin kullandırılması ve gerekse sulama projelerinde koordinasyonu sağlayarak vermiş olduğu stratejik kararlarla Antalya'nın bir çok köyünün tarımsal sulama alt yapı problemlerinin çözülmesine katkıda bulunmuştur.

        Öncelikli olarak Elmalı Tarım İlçe Müdürü ve Tarımsal Hizmetler Müdürü olarak yapmış olduğu istahdam projeleri ve çalışmaları da dikkate alınarak, 2008 yılında Mersin İl Tarım Müdürü olarak atanmıştır. İl müdürü olarak, gerek çiftçilerimizin eğitimi, gerekse Devletimizin tarımsal ve hibe desteklerinden Mersin çiftçisinin en iyi şekilde faydalanması sağlanmış, Tarım Bakanlığımızın tüm talimat ve projeleri başarı ile uygulanmış, Bakanlık tarafından teşekkürle ödüllendirilmiştir. Çukurova kalkınma Ajansına sunulan koordinatörlüğünü yaptığı "Alternatif Ürün Yetiştirme Eğitim Projesi" değerlendirme sonucunda en yüksek puanı alarak tüm sunulan projeler içinde birinci olmuştur. "BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ" nü Kalkınma Bakanımız Sn. Cevdet YILMAZ'dan almıştır.

        2008 Yılında Gülnar yangınında da hemşehrilerinin yanında bulunmuş, zamanında yerinde yapmış olduğu tespit ve çalışmalarda, yangından zarar gören çiftçilerimizin mağduriyeti en kısa süre içerisinde giderilmiştir.   

        2009 yılında kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında 50 üye x2 inek projesi Köseçobanlı ve Kuskan beldelerindeki kooperatif  üyelerine başarıyla uygulanmış, proje kapsamında üyelere 500 gebe düve törenlerle dağıtılmış, kooperatif  binaları ve soğutma üniteleri yaptırılarak kooperatif yönetimine teslim edilmiştir.

        Ayrıca Gülnar Büyükeceli tarımsal kalkınma kooperatifine %50 hibe destekli zeytinyağı işleme fabrikası yaptırılmış ve teslim edilmiştir.

        Gülnarımızın ihtiyacına binayen 2 yatırımcıya da %50 hibeli (Devlet destekli) soğuk hava tesisi ve süt işleme tesisi kurdurulmuş ve teslim edilmiştir. Bu önemli desteklerin yanında %50 hibeli makine ekipman destekleri kapsamında başvuran tüm Gülnar çiftçisinin, çapa motoru, ilaçlama makinası vb. ihtiyaçlarının  tamamı giderilmiştir.

        İl Müdürlüğü çalışmalarının yanında, sportif faaliyetlerede önem veren OLUĞ, bir çok futbol müsabakalarında takım kaptanlığı yapmış, bir turnuvada 14 golle "GOL KRALI" olmuştur.

        Aktif çalışmalarının sonucunda, 2009 Yılı "Türkiye'nin En Başarılı Tarım İl Müdürü"seçilmiş ve törenle ödülünü almıştır.

        1999 yılında Devlet tarafından 6 ay Ankara'ya İngilizce eğitimine gönderilmiş olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Eşi de Gülnar'lı olup hemşire olarak Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapmaktadır

GÜLNAR AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI

HASAN HÜSEYİN OLUĞ'un GÜLNAR İÇİN HEDEFLERİ

 1.GÜLNAR MERKEZ VE TÜM ÖNEMLİ YERLEŞİM ALANLARININ İMAR

   VE YERLEŞİM PLANLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

2.ALT YAPI SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK     

   VE PROJELER ÜRETİLECEK

3.İLÇE MERKEZİ VE ÖNEMLİ YERLEŞİM BİRİMLERİNE PARK VE BAHÇELER, MESİRE ALANLARI KURULACAK, KÖY MEYDAN DÜZENLEMELERİ YAPILACAK.

4.İLÇEMİZDEN SİLİFKE, MUT, AYDINCIK ve ERMENEK ÇIKIŞ YOLLARININ, EN AZ 3 KM ÇİFT ŞERİT HALİNDE BULVAR ŞEKLİNDE AÇILMASI VE YOL KISALTMA ÇALIŞMALARININ YAPILMASI. 

5.KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI VE İNANÇ TURİZMİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK PROJELER ÜRETİLECEK.

6. TURİZMİ GELİŞTİRECEK FAALİYETLERDE BULUNMAK

7.İLÇE MERKEZİNDE SELÇUKLU-OSMANLI KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN HAMAM VE TURİSTİK OTEL, MOTEL VE PANSİYON KURULMASI VEYA KURULMASINI TEŞVİK ETMEK.

8.GÜÇLÜ, DİNAMİK VE SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN SPOR TESİSLERİ VE AKTİVİTE MERKEZLERİ OLUŞTURMAK.

9.SAĞLIK VE EĞİTİM SORUNLARINI ÇÖZMEYE VE GELİŞTİRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR VE PROJELER ÜRETMEK.

10. BÜYÜK ORGANİZASYONLARIN (KONGRE, PANEL, SERGİ, DÜĞÜN, TOPLANTI, TİYATRO, SANAT EVİ VB.) YAPILMASINA OLANAK SAĞLAYAN SOSYAL TESİS/TESİSLERİN KURULMASINA ÖNCÜLÜK ETMEK.

11. İLÇEMİZİN İŞYERLERİNİN YENİDEN DÜZENLENMESİ, ÇAĞA UYGUN HALE GETİRİLMESİ VE BU İŞYERLERİNİN SINIFLARINA GÖRE LEVHALARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ.

12. YEREL BASIN VE YAYIN KURULUŞLARININ DAHA İYİ İMKÂNLARA ULAŞMASI, ULUSAL VE ULUSLAR ARASI BASIN VE YAYIN KURULUŞLARIYLA İLETİŞİME GEÇEBİLMESİ İÇİN GEREKLİ ALT YAPIYI OLUŞTURMAK.

13. İLÇEMİZİN KAPASİTE DURUMUNA GÖRE YENİ OTOGAR YAPILMASI.

14. MEVCUT MEZBAHANIN KAPASİTESİ VE FİZİKİ ALT YAPISI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK, STANDARTLARA ULAŞTIRILMASI İÇİN PROJELER ÜRETİLİP HAYATA GEÇİRİLECEK.

15.BELEDİYEMİZE AİT MEVCUT ALT YAPI TESİS VE ATÖLYELERİNİN KAPASİTELERİ ARTTIRILACAK, YENİ MAKİNA VE TEÇHİZATLARLA DONATILACAK

16. BELEDİYE’YE AİT İŞ MAKİNALARI, ARAÇ VE GEREÇLERİN, BAKIM VE TAMİR ATÖLYELERİNİN MEVCUT DURUMLARI VE KAPASİTELERİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK.

17. BELEDİYE HİZMETLERİNİN YERİNDE VE ZAMANINDA EKSİKSİZ VERİLMESİ SAĞLANACAK.

18. SOSYAL HİZMET, EĞİTİM VE YARDIMLARIN YAPILMASI

19. MESLEK YÜKSEK OKULUNDAKİ BÖLÜM SAYISININ ARTTIRILMASI VE BARINMA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK.

20. BÖLGEMİZDE YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN VE ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI OLAN TARIMSAL ÜRÜNLERİMİZİN MARKALAŞTIRILMASI VE ORGANİK TARIMSAL ÜRETİMİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK, FESTİVAL VE ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

21. İLÇEMİZ DOĞAL ORTAMLARINDA YETİŞEN AROMATİK VE TIBBİ BİTKİLERİMİZİ KORUMAYA VE GELİŞTİRMEYE YÖNELİK PROJELER GELİŞTİRİLECEKTİR.

22. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI VE İLGİLİ BİRİMLERİYLE VE ZİRAAT ODALARI İLE KOORDİNELİ ÇALIŞARAK İLÇEMİZ ÜRETİCİ BİRLİKLERİ VE TARIMSAL KOOOPERATİFLERİN ÜYELERİNE VE DİĞER ÜRETİCİLERİMİZE DEVLETİMİZİN TEŞVİK VE DESTEKLERİNDEN EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANMASINI SAĞLAYACAK ÇALIŞMALAR YAPMAK.

23.MODERN HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN KURULMASINA VE HAYVANSAL ÜRÜNLERİN İŞLENMESİNE VE DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK TESİSLERİN KURULMASINA ÖNCÜLÜK ETMEK VE YATIRIMCILARI TEŞVİK ETMEK. 

24.BÖLGE HAYVANCILIĞINI KORUMAK VE DAHA İLERİ SEVİYELERE GETİRMEK İÇİN UYGUN MERA VE OTLATMA ALANLARI OLUŞTURMAK. BÖLGEYE UYGUN ALTERNATİF YEM BİTKİLERİNİN UYGULANMASINA ÖNCÜLÜK YAPMAK.

25.BÖLGEMİZİN BİTKİSEL ÜRETİM KAPASİTESİNE GÖRE EN FAZLA ÜRETİLEN ÜRÜNLER BAZINDA, TARIMSAL ÜRÜNLERİN İŞLENMESİ VE MUHAFAZASINA YÖNELİK TESİSLERİN KURULMASINA ÖNCÜLÜK ETMEK VE YATIRIMCILARIN TEŞVİK EDİLMESİ.

26. KÖYLERİMİZDEN VE YERLEŞİM ALANLARINDAN BAHÇE VE TARLALARA GİDEN YOLLARIN DÜZENLENEREK, STABİLİZE YOLLAR HALİNE GETİRİLMESİ.

27. ORMAN ARAZİLERİNİN VE HAZİNE ARAZİLERİNİN MEVZUAT HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE KULLANILMA VE KİRALANMA OLANAKLARI İNCELENECEK.

28. ALTERNATİF TARIMSAL AMAÇLI SU KAYNAKLARININ ARAŞTIRILMASI, SUYUN ETKİN KULLANIMI VE MODERN SULAMA TEKNİKLERİNİN UYGULANMASINA YÖNELİK PROJELER GELİŞTİRMEK.

29.SULAMA İMKÂNI BULUNMAYAN TARIM ARAZİLERİNDE KURAKLIĞA DAYANIKLI ALTERNATİF TARIMSAL ÜRÜNLERİN TESPİTİNİN YAPILARAK, BÖLGEYE ADAPTASYONUNUN SAĞLANMASI.

30. MEYVE, SEBZE VE TOPTANCI HALİ KURULMASI

31.İLÇE MERKEZİ VE BÜYÜK YERLEŞİM YERLERİNDE MEVCUT PAZAR YERLERİNİN YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ 

32.YAPRAK VE TOPRAK ANALİZ LABORATUVARININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPMAK VE YATIRIMCILARI TEŞVİK ETMEK

33.BELEDİYEMİZİN KURUMSALLAŞTIRILMASININ TESİSİ İÇİN TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNE GEÇİLECEK VE ISO BELGELENDİRİLMELERİ YAPILACAK.

34. HİZMET VE YATIRIMLARDA ŞEFFAFLIK VE PAYLAŞIMCILIK

35. HİZMET VE YATIRIMLARDA KULLANILACAK FİNANS KAYNAKLARI

36. GÜLNAR ORTAK AKIL VE GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU KURULMASI



1272 kez okundu

Yorumlar

tebrik     31/10/2013 21:19

sayın müdürüm hayırlı uğurlu olsun allah başarılı eylesin kutlarım
Misafir - mehmet İŞTEMEN

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam28
Toplam Ziyaret584700
GÜLNAR NÖBETÇİ ECZANE
buraya tıklayınız
Facebook Sayfası

Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Site Haritası
Üyelik Girişi