REKLAM ALANI




   
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
0 546 432 3209
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
BİLİM ODASI
(DENEY SAYFASI)
İletişim

Eğitim İnternet Kafe

+(90) 324 751 75 10
 


Mehmet SANİ

+(90) 536 689 29 47


 

Mail Adresimiz
 

mehmetsani54@hotmail.com

 

 

 


 

BELEDİYE BAŞKANI ALPASLAN ÜNÜVAR GÜLNAR NET’E KONUŞTU…

16/04/2020

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar Merak Edilenleri Cevapladı

 

Gülnar Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar, sitemize özel verdiği röportajda pandemi (salgın) haline gelen korona virüs (Covid-19) ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Yaptığımız görüşmede, virüse karşı alınan tedbirleri ve daha birçok merak edilen soruyu gündeme getirdik. Sn. Ünüvar’a göstermiş olduğu ilgiden ve samimi cevaplarından dolayı teşekkür ederiz.


Gülnar Net:
 Gülnar Belediyesi korona virüs ile mücadele kapsamında neler yapmaktadır?

Ünüvar: Gülnar Belediyesi olarak bizler ilçemizin bütün kurumları gibi korona virüsle ilgili çalışmalar yaptık. 10.03.2020 tarihinde Mersin ilinde Büyükşehir Meclis Üyesi toplantısındaydık.  Tabii ki korona virüsün Türkiye’de görünebileceği resmi olarak belirtilince, biz sürekli Kaymakam Bey’le ve ilçemizi yöneten müdürlerimizle istişare halinde olduğumuz için, Kaymakamlık oluruyla, Gülnar Belediyesi bünyesinde dezenfekte yapabilecek bir ekip kurduk.

İnsan sağlığını önemsediğimiz için, dezenfektanlar uygunsuz şartlarda üretilmiş olmasın diye, TSİ belgesi olan, devletin izni ile üretilen bu ürünlerin Mersin’de bulunan mesleki teknik liselerde üretildiğini öğrendik. İvedilikle harekete geçip bu okullardan ürünleri temin ettik.

Ekibimiz 11.03.2020 Tarihi itibariyle -sağlık kurumları başta olmak kaydıyla- Jandarma Bölük Komutanlığı, Askerlik Şubesi Başkanlığı, Emniyet Amirliği, Kaymakamlık ve devletin bütün resmi kurumlarını, sivil toplum örgütlerinin binalarını, bankaları, Tarım Kredi Kooperatifi’ni, Ziraat Odası’nı korona virüse karşı dezenfekte ettik. Velhasıl, eczanelerden tutun da bütün her yeri bu ekibimiz, canla başla, 7 gün/ 24 saat esasına dayalı olarak ilaçladılar. Dezenfekte çalışmaları, korona virüs bitinceye kadar devam edecek. Gerçekten güzel ve örnek bir çalışma oldu. Arkadaşlarımız kendilerine bir de isim takmışlar: “Korona Savaşçıları” Diye, ben gurur duyuyorum. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Korona virüsle ilgili İlk mücadelemiz böyle oldu.

Belediyemiz bünyesinde Zabıta birimimiz, insanların evde kalmaları gerektiği konusu gündeme gelince, bütün kurumların camlarına, giriş kapılarına, devletimiz tarafından hazırlanan  “Evde Kal”, “Evde Hayat Var” gibi sloganları astılar. Devletimizin korona virüsle mücadelede öncelikli gördüğü, uymamız gereken bu kuralları, bizler sosyal medya hesaplarımız ve belediye hoparlörleri gibi vasıtalar aracılığıyla halkımıza duyurmaya çalıştık.

 

Belediyemiz Haciz Ve İcra Takibini Durdurdu…

Vatandaşımız evlerinden zorunlu olmadıkça çıkıp çalışamadığı için, Belediyemiz bir süreliğine, haciz ve icra takibi koyduğu alacaklarını durdurdu. Tabii ki bütün bu çalışmaları kendi başımıza değil; ilçemizi yöneten mülki idare amiri, Sayın kaymakamımız Mustafa AYVAT Bey’in başkanlığında yaptık. Devletimiz de, Cumhurbaşkanımızın onayıyla, haciz ve icra takipleri ile ilgili bazı genelgeler yayınladı. Biz bu kararları destekledik.

 

Vatandaşlarımız Maske Üretelim Dediler…

Vatandaşların, bilhassa kadınların Kaymakam Bey’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne müracaat ederek “maske üretelim” dediklerini duyduk. Benim de yanıma geldiler. Gerçekten ben de duygulandım. “maske üretelim, bu konuda bir çalışma yapmak istiyoruz” Diyen vatandaşlarımız oldu. Bu kişiler arasında hem belediye personelimiz olan arkadaşlar; hem de sivil vatandaşlarımız, özellikle bayanlar vardı. Bizler de Kaymakam Bey’in başkanlığında toplandık. Hastane başhekimini, ilçemizin Sağlık Grup Başkanı’nı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü davet ettik. 

Maske hangi şartlarda üretilir? Biz bunu üretebilir miyiz? Üretmek için neler gerekiyor? Gibi soruları değerlendirdik ve sonuçlarını masaya yatırdık. Nihayetinde, maskeleri üretebileceğimizi gördük. Şu anda maske üretimimiz devam ediyor.

 

El Dezenfektanı Üretmeye Başlayacağız…

Şu anda dezenfektan üretimi ile ilgili bir çalışma içerisindeyiz. Onu da ben Gülnar Net aracılığıyla vatandaşlarımıza belirtmek istiyorum. Geçen hafta Kaymakam Bey’in başkanlığında bir toplantı yaptık. “İlçemizde el dezenfektanı üretelim ve halkımıza dağıtalım” şeklinde bir karar aldık. Bu dezenfektanları üretebilmek için bakanlığın bazı şartlarını yerine getirmek gerekiyor. Tabii ki etil alkol, kötü niyetli alkol üreticilerinin de kullandığı bir alkol türü olduğu için, bununla ilgili bir belge çıkartmamız gerekiyor.  Şu anda biz o belgeyi almaya çalışıyoruz. Belgeyi çıkardığımızda inşallah bir ton,  iki ton etil alkol alacağız.

Bahsetmiş olduğum el dezenfektanlarını yarım litrelik paketler halinde -belediyemiz bünyesinde- üreteceğiz. Hazırlayacağımız dezenfektanları hane başına bir paket olacak şekilde hemşerilerimize ulaştırmayı planlıyoruz. Ama öncelikle bu belgeyi alabilmemiz gerekiyor ki, etil alkolü elimize katabilelim.

Ayrıca el dezenfektanı üretme ve maske yapılması önerisinde bulunan,  bütün meclis üyesi arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum.                         

          

Gülnar Net: Sahada çalıştığınızı biliyoruz, Gülnar’da herhangi bir korona virüs vakası olduğuna dair bir bilginiz var mı?

Ünüvar: Şu anda Gülnar‘da resmi olarak vatandaşlarımızdan pozitif test çıkan bir vaka yok.  Ancak Karaman’dan Gülnar’a getirilen, ailesinde korona virüs tespit edilen bir bebek defnedildi. İlgili defin işlemi, gerekli bütün tedbirler alındıktan sonra güvenlik güçlerinin kontrolünde gerçekleştirildi.

Yine İstanbul’da, Gülnarlı bir öğretmen arkadaşımız, korona virüs sebebiyle vefat etti. İstanbul’da ikamet eden birisiydi. Büyükeceli Mahallesi’nde, Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışmak için, yeni gelen işçilerden bir tanesinde belirtiler görülmüş. Bu kişi hastaneye gönderiliyor ve testi pozitif çıkıyor. İşçinin temas ettiği vatandaşlar da, karantina altına alınmış vaziyette. Resmi verilere göre sıkıntılı bir durum şu anda yok.

 

Gülnar Net: Gülnar Belediyesi olarak korona virüse karşı personelleriniz için ne gibi tedbirler aldınız? 

 

Ünüvar: Tabii ki korona vakası görüldükten sonra devletimizin kurumları, başta Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere, sürekli olarak işin ciddiyeti ile ilgili bilgilendirmelerde bulundular. İnsanların bir araya gelmemesi gerektiği anlaşılınca belediye olarak bir takım önlemler aldık. Belediye işlerinin aksamadan yürütülmesi için gerekli olan asgari personel yerinde kalmak suretiyle, diğer personellerimizi evlerine gönderdik. Evlerine gönderdiğimiz personelimize de “telefonlarınızı açık tutun” talimatı verdik. Esnek mesai modeline geçerek ofislerimizdeki insan yoğunluğunu azalttık.

 

Devletimiz kronik rahatsızlığı olanlarla ilgili bir genelge yayınladı. Kronik rahatsızlıkları olanların daha hassas ve korona virüse karşı daha dayanıksız olduklarını biliyoruz. Yayınlanan genelgeye bağlı olarak, kronik rahatsızlığı bulunan personellerimize istirahat etmeleri için izin verdik. Zaten biz bu konuda genelgeden önce hassasiyetimizi göstermiştik.

 

 

Gülnar Net:Belediye başkanı olarak kendinizi izole edebiliyor musunuz?

 

Ünüvar: Benim de bir kızım var,  Anamur Fen Lisesi’nde okuyor, okulların uzaktan eğitim görmesi sebebiyle geldi. Beni çok fazla uyarıyor, meclis üyesi arkadaşlarımız da çok fazla uyarıyor. Her kurumdan insanlar olduğu gibi; her mahalleden, her köyden hatta ve hatta dışarıdan gelen insanlarla sürekli karşılaşıyoruz. Yakın temas etmemeye çalışıyoruz. Hijyenik bir ortamda kalmaya çalışıyoruz.  Maskemizi takmaya çalışıyoruz. Özellikle sokakta sosyal mesafeye uymaya çalışıyoruz.

 

Tabi ki pazara gitmek zorunda kalıyoruz,  insanlarımızı bilinçlendirmeye çalışırken açığız ama elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz.  Bir belediye başkanı olarak, halkın belediye başkanı olarak da halkımızın karşı karşıya kaldığı bütün risklerle ben de karşı karşıyayım. Kendimi sürekli eve hapsedeyim falan demiyorum. Ama örnek olmak açısından bunu göstermeye çalışıyorum.

 

Belediyede işleri aksatmadan, ben de evde kalmaya gayret ediyorum. Ben de üreten bir çiftçiyim,  aynı zamanda bu işleri de yapmam gerekiyor. Hepsini yasalar çerçevesinde, korona virüsle mücadelede yapılması gereken, bütün maddelere uygun bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ama risklere de kapalı değiliz.       

 

 Gülnar Net: Belediyenin,  kurumları ve esnafları dezenfekte ettiğini biliyoruz, Ancak kapanan iş yerleri de mevcut.   Bu kapsamda kapanan iş yerleri ile ilgili talep olursa dezenfekte çalışması yapılabilir mi?

 

Ünüvar: Ben şunu belirtmek istiyorum: Bizler iş yaparken her zaman şuna dikkat ederiz: Yaptığımız iş Allah’ın ve devletin kanunlarına uygun olacak. İnsanların İş yerlerini de biz dezenfekte ettik. Gülnar Belediyesi’ne gelerek, “Ben iş yerimin dezenfekte edilmesini istiyorum” ya da “evimin dezenfekte edilmesini istiyorum” Diye talepte bulunulan her yeri biz dezenfekte ediyoruz.

 

 Kapalı olan iş yerleri de eğer yasal olarak açılabilecekse biz dezenfekte ederiz.  Bizim bahsi geçen iş yerlerinin açılıp açılmamasıyla ilgili bir yetkimiz yok. Tabii ki o yasal bir süreç ama açık olan her yeri biz dezenfekte ederiz.

 

Tabi ki kapalı olan o iş yerleri açıldıktan sonra da ilk işimiz mutlaka buraların dezenfekte edilmesi olmalı. Onu da ben buradan belirtmek istiyorum. Mesela İnternet kafeler, kahvehaneler gibi insanları bir araya getiren bütün yerler kapatıldı. Buraların dezenfekte edilmesi gerekiyor. Bu süreç geçtikten sonra buralara öncelik vereceğiz.

 

 

Gülnar Net: Gülnar Halkının evde kal çağrısına uyduğunu düşünüyor musunuz?

 

Ünüvar: Gerçekten ben Gülnar halkına çok teşekkür ediyorum. Bizim halkımız duyarlı. Her gönlün bir kapısı var. Doğru kapıdan girdiğin zaman mutlaka karşılığını bulursun. Ben Gülnar halkına teşekkür ediyorum. Elbette istisnalar olacak. Ama genelde vatandaşlarımız bu virüsle ilgili mücadele de bütün çağrılara uydu. İlçemizde market işleten bir arkadaşımızın yazmış olduğu bir mesajı gördüm. Marketçi esnafımıza, “marketi açar mısınız?” diye 15 dakika içerisinde yirminin üzerinde telefon gelmiş, ancak açmamış. Gerçekten vatandaşlarımız duyarlı ben teşekkür ediyorum.

 

  

Gülnar Net: Korona virüsü ortaya çıktığından bu yana İlçemizin nüfusunda bir artış görülmektedir. Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?

 

Ünüvar: Beni bir vatandaşımız aradı ve dedi ki, “Başkanım, Silifke caddesinde 12 tane Konya plakalı araba gördüm.”  Ben kendim bir gün içerisinde 7 tane Antalya plakalı araç gördüm. Tabi diğer başka plakalı arabalar da gördük elbette. Gülnar izole bir yer,  Gülnar hareketli bir bölge değil. Korunaklı bir bölge olduğu için kendimizi koruruz mantığıyla gelen insanlar elbette az değil.. Bunun yanı sıra,  devlet kurumlarımızın da malum korona virüsünden dolayı kapanması ve okullarımızın uzaktan eğitim yapmasının da nüfus artışına etkisi var. Ama ben bir gün içinde 7 tane Antalya plakalı aracı kurban bayramında bile görmemiştim.  Demek ki başka yerlerden, başka illerden gelenler var. Bu kişiler tamamıyla yabancı kişiler değil. Kimisinin annesi, babası veya bir yakını olan ya da yıllardır doğduğu, büyüdüğü yere gelmemiş olan insanlarımız var.

İlçeye dışarıdan çok sayıda kişinin geldiği hepimizin malûmudur. Bazı vatandaşlarımız sitemde bulundular.  “Beğenmedikleri, burun kıvırdıkları Gülnar’a başları sıkışınca geliyorlar” gibi bazı duyumlar aldım. Daha da ötesi, bazı vatandaşlar, ‘ilçeye dışarıdan gelenlerin girişinde yasaklama olsun’ gibi bir talepte bulundular. Ama Türkiye Cumhuriyeti bir Muz Cumhuriyeti değildir, kanunlarla yönetilen bir devlettir. Vatandaş yasal seyahat ve yaşama hürriyetinin olduğu bir ülkede istediği yere -şartlar uygunsa- gidebilir.

 

Gülnar Net: Vefa dayanışma Grubu ile bir koordinasyonunuz var mı?

                       Eğer yoksa belediye olarak kendi ekibinizi kurdunuz mu?

Ünüvar: Biz vefa grubundan önce birimimizi kurmuştuk. Bir hafta çalıştık. Sonra Vefa Sosyal Destek Grubu ile ilgili genelge çıkınca, tabii Gülnar’da alt yapısı olduğu için Kaymakam Bey’in başkanlığında Vefa Destek Grupları kuruldu. Bizim belediyemiz bünyesinde çalışan bu arkadaşlarımız yeterli sayıda araç gereçle birlikte Vefa Destek Grubu’nun bir üyesi oldular.

Vefa Sosyal Destek Gruplarının vatandaşlara yardım götürebilmesi için belli standartlar ve şartlar gerekiyor. Bu grupların yardım yapamayacağı bazı vatandaşlarımız da olabiliyor.

Yörüklere destek çıkıyoruz…

Vefa Destek Grubu’nun haricinde, belediyemizde vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilecek ekibimiz hazır.  Burada karşılaştığım bir hadiseyi aktarmak istiyorum: Sokağa çıkma yasağının olduğu gün Kaymakam Bey gibi biz de sokaklarımızı dolaştık. Hacıpınar mahallesi kaynar mevkiinde mezarlığın orada bir araba gördüm, durdum. Camı indirmesini söyledim, iki tane vatandaşımız vardı aracın içerisinde.  Niçin sokakta olduklarını sordum. Sarı keçili yörükleri olduklarını, yiyebilecek bir şeylerinin kalmadığını, açık bir bakkal da bulamadıklarını söylediler. Adamlar dağın başında olmaları sebebiyle, televizyonları olmadığından,  sokağa çıkma yasağından haberleri yokmuş. Bu vatandaşlarımızın telefon numaralarını aldım ve kendilerine yardım edeceğimizi belirtip evlerine gitmelerini söyledim. Belediyemizdeki arkadaşlarımıza talimat vererek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerine getirmelerini istedim. İhtiyaç duydukları şey,  gıda malzemesi ve iki adet çadırmış. Gıda malzemesi alacak bir bakkal olmamasına rağmen, evimizden ve arkadaşlarımızın evinden temin edip gönderdik.

Bu işin bir de manevi boyutu olduğunu düşünüyorum, insan birine bir iyilik yapınca, iyilik yaptığı kişi de ihtiyaç sahibi olunca, akşam gerçekten rahat uyuyor.

 Devlet Bu Günlerde Vatandaşın Yanında Olabilmeli...

Gülnar nüfusu yaşlı insanların çoğunlukta olduğu,  6 bin kişinin üzerinde 65 yaş üstü vatandaşımızın yaşadığı bir yer. Yine Gülnar, tarımla uğraşılan bir yer. Bu konuda vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderebilmek için elimizden geldiğince telefonlarımızı açık tutuyoruz. Benim telefonum, bütün personellerimizin telefonu ve belediyemizin santralinde bulunan telefonlar-hafta sonları nöbetçi kalmak kaydıyla- açık.

Yaşlı insanlarımızın sokağa çıkması yasaklandıktan sonra bu vatandaşlarımızla irtibat kurduk ve ihtiyaç halinde bizlere ulaşabilmeleri için, birimimizde çalışan personel arkadaşlarımızın telefon numaralarını bıraktık. Ekip arkadaşlarımız nöbet sistemine göre, 7/24 yaşlı insanlarımızın, kimsesi olmayan insanlarımızın ihtiyaçlarını karşıladılar. Doktora mı gidecek, aldık götürdük. Mesela dün bir kanser hastasını Mersin’e kemoterapiye götürdük geldik. Beni bir kişi aradı, hasta olduğunu, kemoterapi alması gerektiğini söyledi. Devletimizin bütün kurumları,  korona virüsle mücadele kapsamında çalışınca, bir başka yere yük olmayalım diye arkadaşlarımızı aradık. Uygun şartlarda, tabii ki sosyal mesafe de dikkate alınmak kaydıyla,  personellerimden iki tane arkadaşımız, bu hasta vatandaşımızı Mersin Şehir Hastanesi’ne götürdü ve hastamız orada kemoterapi tedavisi gördü. Akabinde sağlıklı ve güvenli bir biçimde vatandaşımızı evine geri getirdik.

Gerçekten biz de hasta olabiliriz, bizim de hayatımızın büyük bir kısmı annemizin babamızın rahatsızlıklarından dolayı hastane kapılarında geçti. O kapıları iyi biliriz.  Yoksulluğu iyi biliriz.  Zaten devlet, bugünlerde vatandaşlarımızın yanında olabilmeli. 

 

Gülnar Net: Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından üretimi yapılan maskelere belediye olarak bir desteğiniz var mı?

 

Ünüvar: Biz Gülnar Belediyesi olarak Halk Eğitim Müdürlüğü’ne, 50.000 maskelik bir malzeme aldık. Gülnar’ın nüfusu 25.000.  Biz biraz bu sayının üzerinde, yani her bir vatandaşımıza 2 maske düşecek şekilde bir malzeme aldık.

Bu arada, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başka bir çalışması var.  Bir hayırsever bir iş adamımızın günde 20 bin maske üretebilecek bir makine alacağı bilgisi aldık. Bu makine alındığı zaman,  biz Gülnar Belediyesi olarak, vatandaşımız ne kadar maskeye ihtiyaç duyarsa o kadar malzeme alacağız ve kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz!

 

 

Gülnar Net: Günde kaç adet maske yapılıyor?  Toplamda bu zamana kadar kaç maske üretildi?  Yapılan maskeler hangi kurumlara dağıtılıyor?

 

Ünüvar: Günlük 1.000 civarında maske üretiliyor. Bu zamana kadar 10.000 den fazla maske üretildi. Bu maskeleri de -öncelikle sağlık çalışanları ve güvenlik çalışanları olmak üzere-  ilçemizdeki kurumlara dağıtıyoruz.  Cuma günleri ekip arkadaşlarımız aracılığıyla pazara gelen vatandaşlarımıza pazar yerinde maske dağıtıyoruz. Bununla birlikte, ilçemizdeki esnaflara da zaman zaman bu maskelerden dağıtıyoruz.

 

 Gülnar Net: Dağıtımı yapılan maskeler tek kullanımlık mı, yoksa yıkanabilir maskeler mi?

 

Ünüvar: Elimizdeki şartlardan dolayı, hijyen standartlarını sağlamak açısından tek kullanımlık maske modelinin daha uygun olduğunu düşünüyor ve bu yönde üretim yapıyoruz. Özellikle belirtmek isterim ki, ürettiğimiz bütün maskeler, üretildikten sonra 24 saat ışın altında tutuluyor ve bu sayede tamamen mikroplardan arındırılıyor.

 

 

Gülnar Net: Seçim geçeli bir yıl odu, bir yıl içerisinde ilçemizde yapmış olduğunuz hizmetler konusunda bir değerlendirme yapabilir misiniz?

 

Ünüvar: Tabi ki biz, şükürler olsun, vatandaşlarımızın teveccühleriyle Gülnar Belediyesi’ne başkan olarak seçildik. Kısaca bahsetmek istersek, açıkçası Gülnar Belediyesi’nin ekonomisi, şartları bellidir. Gülnar Belediyesi’nin gelir ve gideri belli. Biz göreve geldikten sonra bir ay arkadan takip edilmek kaydıyla, Gülnar Belediyesi’nin gelir ve giderini gösteren tabloyu her ay düzenli olarak yayınladık. Yani gelirimize göre yapmış olduğumuz hizmetlerin halkımızı ziyadesiyle memnun ettiğini görüyorum.

 

 Her bir liranın karşılığını vermeye çalışıyoruz...

Doğrusu Gülnar Belediyesi’nin bir takım sıkıntıları var. Örneğin, bu süreçte şiddetli yağmurlar oldu, yağmur afeti yaşadık. Sadece problemlere çözüm üretmekle kalmıyoruz,  bir takım yenileme çalışmaları da yapıyoruz. Örneğin, sadece ilçemiz sınırları içerisinde 6.000 metre büz döşedik, bir takım stabilizasyon çalışmaları yaptık. Belediyemizin mucur ocağı var. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne malzeme verdik. Yine bu süreçte, ilçemize lastikli bir ekskavatör (iş makinesi) kazandırdık. Doğrusu, bu makineye belediyemizin ihtiyacı vardı. Bu sorumluluğun bilincinde olarak,  Gülnar Belediyesi’nde Gülnar halkının sahip olduğu her bir liranın karşılığını vermeye çalıştık. Belediye olarak sadece ticari yatırımlar yapmakla kalmadık, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımıza da hizmet etmeye devam ettik. Bu süreçte kimsesi olmayan insanlara ulaşmaya çalıştık. Hali vakti yerinde olan insanlar bir şekilde kendilerine gerekli olan her şeyi temin edebiliyor. Ama hiç kimsesi olmayan insanlar var. Biz insanların gönüllerine de dokunmaya çalıştık. Her şey yol demek, kanalizasyon demek değildir. Biz bu durumun bilincindeyiz.

 

 

Gülnar Net: Son olarak, sitemiz aracılığıyla Gülnar halkına neler söylemek istersiniz?

 

Ünüvar: Ben Gülnar halkına şunu söylemek istiyorum: Gerçekten Gülnar sadece Türkiye’de değil; dünyada özel bir yer. Gülnar halkı özel bir yapıya sahiptir. Neredeyse 150, 200 yıl geriye gittiğimizde herkes birbiriyle akraba ve bozulmamış bir yapıya sahip. Kültürünü hala yaşatan bir yapıya sahiptir. Biz el ele verirsek, biz birbirimize sarılırsak, aşamayacağımız hiçbir engel kalmaz. Küçük ayrılıkları ve küçük farklılıkları zamanı geldiğinde bir kenara bırakma fırsatını bilmeliyiz. Birlikten kuvvet doğar diyorum. İnşallah bu virüsü atlattıktan sonra kol kola yürümeye ve üretmeye devam ederiz. Birbirimize daha sıkı sarılalım diyorum.

Ayrıca Gülnar Net olarak bizi ziyaret ettiğiniz için size çok teşekkür ediyorum. İşinizde gücünüzde kolaylıklar diliyorum.


3045 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam117
Toplam Ziyaret585363
GÜLNAR NÖBETÇİ ECZANE
buraya tıklayınız
Facebook Sayfası

Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Site Haritası
Üyelik Girişi